تعداد نشریات | 28 |
تعداد شمارهها | 391 |
تعداد مقالات | 3,810 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,243,787 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,580,100 |
حسابداری رشد ارزش افزوده صنایع غذایی ایران: رهیافت نظریه رشد درونزا | ||
پژوهشنامه اقتصاد کلان Macroeconomics Research Letter | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 شهریور 1402 اصل مقاله (857.01 K) | ||
نوع مقاله: علمی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22080/iejm.2023.24934.1951 | ||
نویسندگان | ||
الهه فریور تنها1؛ مهدی فتح آبادی* 2؛ دکترمحمود محمودزاده3؛ مسعود صوفی مجید پور2 | ||
1دانشجوی دکتری اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران | ||
2استادیار گروه اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران | ||
3دانشیار گروه اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران | ||
تاریخ دریافت: 08 بهمن 1401، تاریخ بازنگری: 15 خرداد 1402، تاریخ پذیرش: 14 مرداد 1402 | ||
چکیده | ||
هدف این مقاله حسابداری رشد ارزش افزوده و بهرهوری 17 صنعت غذایی و آشامیدنی با طبقه بندی آیسیک دورقمی با رهیافت نظریه رشد درونزا در دوره 98-1382 است. نتایج این پژوهش نشان داد در فرآیند تولید، نیرویکار و موجودی سرمایه مکمل بوده و روند بازدهی نسبت به مقیاس صعودی است که با نظریه رشد درونزا سازگار است. تجزیه رشد ارزش افزوده نشان داد که نهادهها (سرمایه و نیروی کار) نقش مسلط در رشد این صنایع دارند. با این وجود بخش قابل توجهی از مشارکت آنها در رشد ارزش افزوده بدلیل آمیختگی با فناوری است. یافتهها نشان داد فناوری، بر بهرهوری نیرویانسانی بیش از بهرهوری موجودی سرمایه تاثیر گذاشته و بر این مبنا، سهم فناوری کارافزا در رشد اقتصادی بالا بوده و سهم فناوری سرمایهافزا اندک است. افزون بر این، روش سنتی حسابداری رشد در برآورد سهم بهرهوری کل با خطای کمبرآوردی همراه است، و اینکه در چارجوب نظریه حسابداری رشد جدید، سهم فناوری مستقل از رشد قابل ملاحظه است. | ||
کلیدواژهها | ||
حسابداری رشد؛ بهرهوری کل؛ فناوری کارافزا؛ فناوری سرمایهافزا؛ صنایع غذایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Iran's Food Industry Value-Added Growth Accounting: The Endogenous Growth Theory Approach | ||
نویسندگان [English] | ||
Elahe Farivar tanha1؛ mehdi fathabadi2؛ Mahmood Mahmoodzadeh3؛ masood Soufi Majidpoor2 | ||
1Ph.D. Student, Department of Economics, Firoozkooh Branch, Islamic Azad University, Firoozkooh, Iran | ||
2Department of Economic, Firoozkooh Branch, Islamic Azad University, Firoozkooh, Iran | ||
3Department of Economic, Firoozkooh Branch, Islamic Azad University, Firoozkooh, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The purpose of this article is value-added and total factor productivity (TFP) growth accounting of 17 food and beverage two-digit ISIC industries by the endogenous growth theory approach in the period of 2003-2018. The results of research showed that in the production process, labor force and capital stock are complementary and the return to the scale trend is upward, which is compatible with the endogenous growth theory. The analysis of value-added growth indicated that classical production inputs (capital stock and labor force) play a dominant role in the growth of food and beverage industries. However, a considerable portion of their contribution in the value-added growth is due to the mixed with technology. The findings showed that technology has affected the productivity of labor force more than the productivity of capital stock and on this basis, the share of labor force-embedded technology in value-added growth growth is high and the share of capital- embedded technology is low in food and beverage value-added growth . In addition, the traditional growth accounting method in estimating the share of total factor productivity is associated with an underestimation error, and in the new growth accounting theory, the contribution of free technology in growth is significant. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Growth Accounting, total productivity, efficiency-embedded technology, capital-embedded technology, food industry | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 65 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 34 |