تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 505 |
تعداد مقالات | 4,896 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,548,353 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,626,203 |
تحلیلی بر ظرفیت ایجاد هتلهای سبز در مناطق بیابانی مورد مطالعه: استان اصفهان | ||
پژوهش های بازاریابی گردشگری و میهمان نوازی | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 1 - شماره پیاپی 4، فروردین 1404، صفحه 171-195 اصل مقاله (882.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی مستقل | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22080/tmhr.2025.29068.1050 | ||
نویسندگان | ||
سیداسکندر صیدایی* 1؛ فاطمه کاظمی2 | ||
1گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی | ||
2گروه جغرافیا | ||
تاریخ دریافت: 01 اردیبهشت 1404، تاریخ بازنگری: 31 اردیبهشت 1404، تاریخ پذیرش: 17 خرداد 1404 | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف: احداث اقامتگاههای سبز در مناطق بیابانی با توجه به شرایط آبوهوایی حاکم با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و طراحی سازههایی با مصرف انرژی کم میتواند گام مهمی در توسعۀ پایدار گردشگری باشد که اگرچه در بلندمدت مزایای آن از لحاظ اقتصادی و محیط زیستی میتواند بسیار ارزشمند باشد، اما در ابتدا همواره با چالشهای زیادی روبهرو است. هدف پژوهش حاضر، بررسی ظرفیت ایجاد هتلهای سبز در مناطق بیابانی اصفهان است. روش شناسی: این مطالعه به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نوع روششناسی، توصیفی - تحلیلی است. اطلاعات و شاخصهای مرتبط با موضوع از نظریههای رفتارهای زیستمحیطی استخراج و در قالب مصاحبۀ نیمهساختاریافته از جامعۀ مورد مطالعه جمعآوری شده و سپس تحلیل دادهها به روش کیفی، کدگذاری باز مبتنی بر تحلیل محتوا انجام گرفت و درنهایت دادههایی که از طریق مصاحبه جمعآوری شده بود، از طریق تحلیل تفسیری و نرمافزار Maxqda طبقهبندی و تجزیهوتحلیل شد. یافته ها: یافتهها حاکی از آن است، در عین حالی که موانع موجود در مسیر احداث هتل سبز بسیار زیاد است، اما در نظام فعلی برنامهریزی محیطی مناطق بیابانی مشکلات جهت احداث هتل سبز مرتفع شده است. نتیجه گیری و پیشنهادات: براساس نتایج بهدستآمده، مدیرانی که در این مسیر گام برداشتهاند، همواره با مشکلات زیادی ازجمله ضعف حمایت مسؤولان، ناتوانی در اخذ مجوز از سازمانهای مربوطه و غیره مواجه بودهاند و حمایت دولت و فرهنگسازی گسترده در رسانهها و برگزاری جلسات در مسیر آموزش مدیران، کارکنان و گردشگران بهشدت احساس میشود. ازاینرو باید ظرفیتهای موجود در مناطق تعیین شود تا همسویی اهداف جامعۀ محلی با اهداف توسعۀ پایدار موجب حمایت و توجه مسؤولان شود و اقدامات مقتضی جهت احداث هتلهای سبز انجام گیرد. نوآوری و اصالت: در حوزۀ هتلهای سبز مطالعات محدودی انجام شده و این پژوهش میتواند جزء گامهای اولیه در این حوزه قلمداد شود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Analysis of the Capacity to Create Green Hotels in the Desert Areas of Iran, Case Study: Isfahan | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Eskandar صیدایی1؛ Fatemeh Kazemi2 | ||
1دانشگاه اصفهان | ||
2Department of Geography | ||
چکیده [English] | ||
Background and Objective: Building green accommodations in desert areas, considering the prevailing climatic conditions, using renewable energy, and designing structures with low energy consumption can be an important step in the sustainable development of tourism. Although its economic and environmental benefits can be very valuable in the long term, it always faces many challenges at the beginning. The purpose of this research is to investigate the capacities of creating green hotels in the desert areas of Isfahan. Methodology: This study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of methodology. Information and indicators related to the subject were extracted from environmental behavior theories and collected from the study population in the form of semi-structured interviews. Then, data analysis was performed using a qualitative method, open coding based on content analysis, and finally, the data collected through interviews were classified and analyzed through interpretive analysis and MAXQDA software. Findings: The findings indicate that while there are many obstacles to building a green hotel, the current environmental planning system for desert areas has overcome the problems of building a green hotel. For a green hotel in specific areas, such as desert areas, it is necessary to manage costs and reduce them by using technology. Conclusion and suggestions: Based on the results obtained, managers have always faced many problems in this direction, and the government's support and extensive culture building in the media and holding meetings for education are strongly felt; therefore, the existing capacities in the regions must be identified so that the alignment of the goals of the local community with the goals of sustainable development leads to the support and attention of the authorities and appropriate measures can be taken to build green hotels. Innovation and originality: Limited studies have been conducted in the field of green hotels, and this research can be considered one of the initial steps in this field. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ecotourism, Desert Areas, Green Accommodations, Isfahan, SWOT Model | ||
مراجع | ||
Aguilar, M. G., & Domasian, R. B. (2023). Ecotourism Perception and Engagement Classification Among Residents of a Nature City in the Philippines. Journal of Tourismology, 9(1), 22-29. https://doi.org/https://doi.org/10.26650/jot.2023.9.1.1214643 Björk, P. (2000). Ecotourism from a conceptual perspective, an extended definition of a unique tourism form. International journal of tourism research, 2(3), 189-202. https://doi.org/https://doi.org/10.1002/(SICI)1522-1970(200005/06)2:3 Casado-Aranda, L.-A., Sánchez-Fernández, J., & Bastidas-Manzano, A.-B. (2021). Tourism research after the COVID-19 outbreak: Insights for more sustainable, local and smart cities. Sustainable Cities and Society, 73, 103126. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.scs.2021.103126 Cometa, L. (2012). Consumer beliefs about green hotels Kent State University]. Della Corte, V., Del Gaudio, G., Sepe, F., & Luongo, S. (2021). Destination resilience and innovation for advanced sustainable tourism management: A bibliometric analysis. Sustainability, 13(22), 12632. https://doi.org/ https://doi.org/10.3390/su132212632 Denona Bogovic, N., & Grdic, Z. S. (2020). Transitioning to a green economy—Possible effects on the croatian economy. Sustainability, 12(22), 9342. https://doi.org/; https://doi.org/10.3390/su12229342 Diamantis, D. (2000). Ecotourism and sustainability in Mediterranean islands. Thunderbird International Business Review, 42(4), 427-443. https://doi.org/https://doi.org/10.1002/1520-6874(200007/08)42:4<427::AID-TIE5>3.0.CO;2-G Gretzel, U., & Scarpino-Johns, M. (2018). Destination resilience and smart tourism destinations. Tourism Review International, 22(3-4), 263-276. https://doi.org/https://doi.org/10.3727/154427218X15369305779065 Han, X., & Chan, K. (2013). Perception of green hotels among tourists in Hong Kong: An exploratory study. Services Marketing Quarterly, 34(4), 339-352. https://doi.org/https://doi.org/10.1080/15332969.2013.827069 İştin, A. E., & Özben, A. (2024). The Impact of Environmental Awareness on Green Product and Green Accommodation Purchasing Behavior: A Study on Domestic Tourists Visiting Antalya Province. Journal of Tourismology, 10(1), 25-40. https://doi.org/https://doi.org/10.26650/jot.2024.10.1.1400041 Kapiki, S. (2012). Implementing sustainable practices in greek eco-friendly hotels. Journal of Environmental protection and Ecology, 13, 1117-1123. https://doi.org/https://ssrn.com/abstract=2150606 Kollmuss, A., & Agyeman, J. (2002). Mind the gap: why do people act environmentally and what are the barriers to pro-environmental behavior? Environmental education research, 8(3), 239-260. https://doi.org/https://doi.org/10.1080/13504620220145401 Law, A., De Lacy, T., Lipman, G., & Jiang, M. (2016). Transitioning to a green economy: the case of tourism in Bali, Indonesia. Journal of Cleaner Production, 111, 295-305. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2014.12.070 Lee, S., & Lin, Y. (2001). The relationship between environmental altitudes and behaviour of ecotourism: a case study of Guandu Natural Park. Journal of Outdoor Recreation Study, 14(3), 15-36. Nyaupane, G. P., & Thapa, B. (2004). Evaluation of ecotourism: A comparative assessment in the Annapurna Conservation Area Project, Nepal. Journal of Ecotourism, 3(1), 20-45. https://doi.org/https://doi.org/10.1080/14724040408668148 Orams, M. B. (2001). Types of ecotourism. https://doi.org/https://doi.org/10.1079/9780851993683.0000 Pizam, A. (1987). Planning a tourism research investigation. Tai, Y.-N. (2017). A study on the ecotourism cognition and its factors. Applied Ecology & Environmental Research, 15(2). https://doi.org/DOI: 10.15666/aeer/1502_123132 Tran, N. M., Yen, T. T. B., & Thao, P. T. (2021). THE INTENTION TOWARDS GREEN HOTEL SELECTION OF DOMESTIC TRAVELLERS TO CAN THO CITY. https://doi.org/: https://doi.org/10.34238/tnu-jst.5048 Weaver, D. B. (2001a). Ecotourism. https://doi.org/https://doi.org/10.1080/14616680210124936 Weaver, D. B. (2001b). Ecotourism in the context of other tourism types. In The encyclopedia of ecotourism (pp. 73-83). CABI Publishing Wallingford UK. https://doi.org/https://doi.org/10.1079/9780851993683.0073 Manzour, D., & Niakan, L. (2012). Renewable Energy Development in Iran: Barriers and Strategies. Iranian Journal of Energy, 15(3), 1-15. http://necjournals.ir/article-1-434-fa.html Razzaghi, M., Rezaie, R., & Shabanali, H. (2012) Identifying the Inhibiting Factors of Application Development of Renewable Energies in Smallholder Farming Systems of the Tafresh Township. Iranian Journal of Energy, 15(3), 1-18. http://necjournals.ir/article-1-437-fa.html | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 55 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 9 |